marți, 13 septembrie 2016

10 mistere ale Munţilor Bucegi: apă vie, tuneluri secrete, portaluri, „guri de rai”, poli energetici puternici


                Semeţi, periculoşi şi misterioşi, Munţii Bucegi sînt consideraţi în literatura cu preocupări în domeniul paranormal un adevărat „pol energetic”. De la tuneluri subterane pînă la „guri de rai”, cărări ireale şi locuri foarte încărcate energetic, Munţii Bucegi suscită imaginaţia celor care le străbat potecile. Există o foarte bogată literatură de specialitate pe tema misterelor şi a fenomenelor paranormale din Bucegi.
               Potrivit acesteia, Munţii Bucegi ar fi presăraţi de locuri misterioase, zone foarte încărcate energetic, unde aparatura se declanşează singură sau oamenii resimt simptome ciudate, portaluri prin care oamenii dispar şi apar în alte locuri, la foarte mare distanţă. Despre Bucegi se mai spune că sînt presăraţi de tuneluri subterane de zeci de kilometri, dar şi de locuri în care oamenii se vindecă miraculos datorită „apei vii” şi a „gurilor de rai”.
  1. Reţeaua secretă de tuneluri şi „Triunghiul de aur” al Daciei  - Una dintre ipotezele care suscită cel mai mult imaginaţia amatorilor de mistere din Bucegi este cea a existenţei unei reţele de galerii subterane în interiorul Bucegilor. 
          Imagini pentru Reţeaua secretă de tuneluri şi „Triunghiul de aur” al Daciei
               Teoriile merg de la o reţea care comunică pe sub pămînt cu piramidele din Egipt pînă la existenţa unei baze secrete pe care nimeni nu ar trebui să le cunoască, sau tuneluri construite de civilizaţii extraterestre care monitorizează atent tot ce se întîmplă pe Pămînt.
            Imagini pentru Reţeaua secretă de tuneluri şi „Triunghiul de aur” al Daciei
              Tunelurile ar fi cunoscute de un număr foarte mic de persoane încă de pe vremea dacilor, cînd acestea aveau fie un rol strategic, fie ascundeau un tezaur. Cei care s-au ocupat de măsurători spun că există galerii care comunică prin munte cu Retezatul şi Rarăul, din Masivul Ceahlău. Pe aceste vîrfuri ar fi fost, la fel ca pe Vîrful Omu, sanctuare care, împreună, formau „Triunghiul de aur” al Daciei datorită energiilor impresionant de mari care s-ar regăsi în cele 3 puncte.

  1. Secretul din Tunelul Izvor care leagă Prahova de Dîmboviţa

              Construcţia celebrului Tunel „Izvor”, care ar lega judeţele Prahova de Dîmboviţa, prin Masivul Bucegi, a început în 1913. CFR a aprobat atunci, cu acceptul regelui Ferdinand, construirea magistralei Tîrgovişte – Pietroşiţa – Sinaia, iar varianta cea mai scurtă era prin munte.
    Imagini pentru Secretul din Tunelul Izvor care leagă Prahova de Dâmboviţa
              Aşa s-a decis spargerea Masivului Bucegi, în zona „Păduchiosu”, pentru a scurta distanţa dintre Moroieni şi Sinaia. Primul război mondial a sistat lucrarea, în 1914, aceasta fiind reluată abia în 1938 şi abandonată din nou. În 1941, trupele naziste de ocupaţie au reluat construcţia cu cel mai rapid ritm, dar finalul războiului a însemnat şi terminarea lucrărilor, nu şi a lucrării. În pa- rtea dîmboviţeană a tunelului au fost realizaţi 480 de metri, din care doar 100 de metri au fost betonaţi.
 Imagini pentru Secretul din Tunelul Izvor care leagă Prahova de Dâmboviţa
               Dacă s-ar fi construit pînă la capăt, ar fi avut 20 de kilometri şi ar fi fost cel mai mare tunel din România. Nu se cunoaşte nici pînă în ziua de astăzi adevăratul motiv pentru care a fost închisă această gură de tunel. Circulă, însă, o serie de legende locale potrivit cărora siguranţa naţională ar fi fost invocată de autorităţile de atunci, dar şi faptul că nemţii aveau îngropată aici o locomotivă unică în toată Europa, iar tehnica nu trebuia să intre sub nici o formă pe mîna ruşilor. În 1985, două echipe de la Securitate au detonat intrarea. Unele voci spun că regimul a vrut să ascundă faptul că, în retragere, nemţii au executat 100 de localnici care lucrau la tunel. Alţii spun că singura raţiune a fost cea a siguranţei, întrucît doar o parte era betonată.
  1. Sfinxul şi Babele
              Misterele care înconjoară ciudatele stînci Sfinxul, stînca cu chip de om, şi Babele stîrneşte un interes enorm pentru pasionaţii de mistere. Un megalit antropomorf situat la peste 2.200 de metri altitudine a fost numit astfel după asemănarea sa cu Sfinxul Egiptean.
              Geologii pun formarea sa pe seama eroziunii eoliene, dar Internetul este plin şi de teorii fanteziste, care spun că dacii ar fi sculptat megalitul, sau că acesta ar fi de origine extraterestră. Teoriile îşi au originea în faptul că Sfinxul ar fi cel mai vechi dintre simbolurile noastre sacre, existînd şi pe vremea regatelor dacice care îl venerau pe Zalmoxis.
               Alte poveşti spun că între Sfinxul din Bucegi şi Sfinxul din Egipt ar exista un tunel al timpului, tridimensional, un culoar energetic. S-au făcut inclusiv presupuneri că Atlasul din mitologia greacă este vîrful Omul din Bucegi sau Prometeu înlănţuit de o stîncă de pe acelaşi vîrf, iar Babele, nişte altare ale unei vechi civilizaţii.
 Imagini pentru Sfinxul şi Babele             Imagini pentru Sfinxul şi Babele
  1. Piramida energetică
                Un alt fenomen legat de Sfinx, care adună în fiecare an, pe 28 noiembrie, sute de persoane, este Piramida Energetică. În acea zi, pasionaţii de fenomene paranormale spun că razele soarelui „construiesc”, la apus, o piramidă energetică în jurul chipului sculptat în piatră. Condiţiile pentru piramida magică, formată de razele aurii care luminează straniu, se formează doar în data respectivă, iar „apariţia” are rol tămăduitor pentru cei care ajung în zonă, în această zi specială. Există şi un număr de persoane care s-ar fi vindecat datorită piramidei, iar aceştia se întîlnesc în fiecare an pe 28 noiembrie, considerîndu-se „aleşi”.
 Imagini pentru Piramida energetică
  1. Gura de Rai, locul magic unde oboseala dispare brusc
           Diverse teorii susţin că în zona Vîrfului Omu se află aşa-numitul „centru al Pămîntului”, locul unde s-ar face legătura între Cer şi Pămînt. Considerate „guri de rai” în tradiţia românească, astfel de locuri alungă oboseala ca prin farmec, învăluiesc corpul uman în energii pozitive şi vindecă anumite boli. „Gura de Rai” ar fi amplasată pe drumul dintre Cabana Omu spre Peştera. Un loc similar a fost identificat şi pe o pantă de pe platoul Bucegilor, din apropierea Sfinxului. Aceste locuri ar fi caracterizate de o anomalie magnetică atipică, zonă care are efecte benefice asupra organismului uman.
 Imagini pentru Gura de Rai, locul magic unde oboseala dispare brusc    Imagini pentru Gura de Rai, locul magic unde oboseala dispare brusc
  1. „Apa vie” din cascada celor 7 izvoare
                  Unul dintre miturile Bucegilor, poate unul dintre cele mai disputate, se leagă de „apa vie”, prezentă în mitologia românească prin asociere cu zîne şi feţi-frumoşi care îşi regenerau puterile după ce sorbeau din ea. Un astfel de loc ar fi la cascada celor 7 izvoare din Bucegi, aflată între Lacul Bolboci şi Lacul Scropoasa, pe Valea Ialomiţei.
                  Despre apa cascadei circulă numeroase mituri. În primul rînd, apa purtată de cele 7 izvoare este creditată ca fiind cea mai pură din lume, fără azotiţi şi azotaţi, titulatură neconfirmată oficial, dar atestată de studii microbiologice. Pentru puritatea apei există două teorii. Fie că şuvoiul trece printr-un cîmp magnetic, care îi ordonează structura moleculară pînă la ideal, fie străbate un zăcămînt de argint care împiedică dezvoltarea bacteriilor şi purifică apa. În jurul apelor pure de la cele 7 izvoare s-a creat şi o adevărată mitologie. Internauţii vorbesc despre izvoarele sacre ale lui Zalmoxe, localizate chiar pe locul cascadei.
           Imagini pentru „Apa vie” din cascada celor 7 izvoare          Imagini pentru „Apa vie” din cascada celor 7 izvoare
  1. Cărarea ireală pe care oamenii dispar fără urmă
          Unul dintre fenomenele paranormale care suscită interesul, dar şi groaza amatorilor de senzaţional este cărarea ireală din Bucegi. Localnicii din Buşteni, dar şi oameni ai munţilor spun că pe traseul Jepii Mici, urcînd pe Valea Comorilor, în anumite condiţii meteorologice, în special vara, cînd pe munte se lasă o ceaţă grosă aparent fără o explicaţie, apare o cărare îngustă, de aproximativ 20 de centimetri, paralelă cu poteca principală. În realitate, această cărare blestemată nu există, iar cei care se aventurează să calce pe ea mor sau dispar pentru totdeauna.
           Imagini pentru Cărarea ireală pe care oamenii dispar fără urmă             Imagini pentru Cărarea ireală pe care oamenii dispar fără urmă
            Doar norocoşii reapar după multă vreme, în alte locuri din Bucegi, dezorientaţi şi pierduţi, chiar răniţi, pe cînd majoritatea celor care păşesc pe cărare dispar fără urmă, sau trupurile lor sînt descoperite în primăvara viitoare, zdrobite de stînci. Oamenii locului spun că zona este o poartă temporală sau o deschidere către lumea de dincolo, iar experienţele povestite de cei care s-au salvat sînt similare celor care au experimentat moartea clinică.
          Imagini pentru Cărarea ireală pe care oamenii dispar fără urmă
             Renumele „paranormal” al Jepilor îşi are rădăcinile şi în numeroasele accidente grave, foarte grave sau mortale care s-au produs aici. Numeroşi turişti şi-au pierdut viaţa pe cărarea Jepilor Mici, care este recomandată doar celor bine echipaţi şi antrenaţi.

  1. Valea Albă din Bucegi dă peste cap aparatele foto, provoacă ameţeli şi teleportări
               Valea Albă este poate cel mai umblat traseu nemarcat din Bucegi, traseu care atrage ca un magnet aventurierii. Geografic, Valea Albă separă Muntele Caraiman de Muntele Coştila, fiind mărginită pe dreapta de peretele Văii Albe, un uriaş vertical, şi pe stînga de Creasta Picăturii. Una dintre cele mai cunoscute legende ale zonei vorbeşte despre un portal care ar exista în Valea Albă. Localnici şi turişti au relatat despre faptul că au întîlnit în Valea Urlătorii, la kilometri distanţă, oameni complet dezorientaţi, care fie nu ştiau deloc unde se află, fie credeau că se află în alte locuri.
            Imagini pentru Valea Albă din Bucegi dă peste cap aparatele foto, Valea Urlătorii
              În Buşteni circulă numeroase poveşti despre existenţa unor portaluri care leagă Valea Urlătorii de Valea Albă, sau de Valea Cerbului. O echipă de la „Lumea misterelor”, o publicaţie adresată pasionaţilor în domeniu, a organizat mai multe expediţii în Bucegi, în zone despre care sînt relatări că se manifestă fenomene paranormale sau energii absolut inexplicabile, printre care şi Valea Albă.
  Imagini pentru Valea Albă din Bucegi dă peste cap aparatele foto, Valea Urlătorii
             În vale, aparatele de fotografiat digitale s-au resetat din senin, pentru ca apoi să-şi revină la fel de brusc şi inexplicabil, sau se declanşau brusc şi realizau fotografii foarte bune. Femeile din respectiva expediţie au experimentat şi stări de „golire de energie”, vertij şi pierderi de echilibru. Alte persoane care au ajuns în Valea Albă spun că aparatele digitale s-au declanşat din senin şi au surprins fotografii foarte bune.
  1. Pietrele calde de la Gura Diham
           Un fenomen misterios cercetat tot de echipa de la „Lumea misterelor” este cea a pietrelor calde de la Gura Diham. Pietrele paralelipipedice care seamănă cu monumente funerare se găsesc pe drumul forestier care duce la Cabana Gura Diham (la aproximativ 4,2 km de Buşteni).
          Imagini pentru Pietrele calde de la Gura Diham
          În preajma acestora, acumulatorii aparatelor foto s-au descărcat din senin, cu toate că erau noi, la fel şi bateria de la telefonul mobil sau cea de la camera video. Aparatura şi-a revenit după ce grupul s-a îndepărtat de locul respectiv.
          Ceva mai sus pe traseu, membrii echipei au întîlnit un pîlc de copaci în interiorul căruia era un curent de aer inexplicabil de cald, iar pietrele erau şi ele calde, cu toate că afară era destul de răcoare, expediţia desfăşurîndu-se pe finalul lui octombrie 2009. Revenind ulterior în zonă, împreună cu mai multe persoane, printre care se numărau şi sceptici, cercetătorii au constatat acelaşi tip de manifestări. În plus, persoanele care au participat la expediţie au experimentat o golire de energie, iar cei care au atins pietrele funerare misterioase chiar au avut ameţeli, pierderi de echilibru şi au simţit minute bune o apăsare în piept.
      Imagini pentru Pietrele calde de la Gura Diham
  1. Misterele sutelor de cutremure din Bucegi, din 1993
          În anul 1993, în perioada 4 mai – 10 iunie, s-au produs cîteva zeci de cutremure – există şi mărturii că au fost cîteva sute -, pentru care nu există încă explicaţii care să mulţumească pe toată lumea. Potrivit localnicilor, frecvenţa cutremurelor era zilnică şi se producea la ore fixe. Unii spun că orele erau 20 şi 3 dimineaţa, alţii spun că seismele se produceau la ora 20,30. Specificul acestora era faptul că erau precedate de un vuiet puternic, ca şi cum ceva s-ar fi prăbuşit în interiorul munţilor. Seismele aveau o intensitate destul de mică, de 3 sau 4 grade, însă se produceau la mică adîncime – 10 sau 15 kilometri, ceea ce făcea ca zgomotul din munţi să înfricoşeze localnicii.
    Imagini pentru Misterele sutelor de cutremure 1993
            Vîrful a fost reprezentat de un seism de 5,1 grade, produs în zona Buşteni-Sinaia, în seara zilei de 23 mai 1993. Seria de cutremure a ridicat multe semne de întrebare în principal din cauza faptului că Bucegii nu sînt „zguduiţi” în general, pentru că nu sînt într-o arie seismică, dar şi pentru că seria de cutremure a încetat brusc, şi nu s-a mai manifestat de atunci.
            Oamenii spun că erau încărcaţi energetic atît de mult, încît orice sau pe oricine atingeau se producea o curentare, care ajungea pînă la arsuri uşoare, aveau insomnii, iar semnalele radio fie cădeau, fie se amplificau brusc în anumite zone. De asemenea, deşi aveau insomnii, oamenii nu se simţeau niciodată obosiţi. În zonă s-au făcut cercetări referitoare la seria de cutremure, dar cauzele acestora nu au fost elucidate pe deplin. „Secvenţa aceasta de cutremure din Bucegi, din 1993, este unică pe teritoriul României. Se încearcă o interpretare a studiilor făcute în zonă. Dar problemele nu sînt încă elucidate”, a spus, în presa de specialitate, Mircea Radulian, directorul ştiinţific al Institutului Naţional pentru Fizica Pămîntului.

Sursa: www.ziartricolorul.ro

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu